Ukusan, mirisan, šta više ( 400g belog+200g raženog),
600g brašna, | |
3dl mleka, | |
200 g kajmaka, | |
pola kašičice šećera, | |
pola kašičice soli, | |
30g kvasca i 1 jaje. | |
1. | U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte šećer i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno, malo soli i kajmak. Na kraju i raženo brašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo. Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati. Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |