Hleb sa kajmakom

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 600g brašna,
  • 3dl mleka,
  • 200 g kajmaka,
  • pola kašičice šećera,
  • pola kašičice soli,
  • 30g kvasca i 1 jaje.

Opis

40'
35'
0
0
  • U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte šećer i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno, malo soli i kajmak. Na kraju i raženo brašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo. Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati. Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne.

Bonus saveti

Ukusan, mirisan, šta više ( 400g belog+200g raženog),

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam