Hleb sa kajmakom
Sastojci
- 600g brašna,
- 3dl mleka,
- 200 g kajmaka,
- pola kašičice šećera,
- pola kašičice soli,
- 30g kvasca i 1 jaje.
Opis
- U činiji rastopiti kvasac u mlakom mleku zatim dodajte šećer i jedno jaje, pa sve dobro izmešajte. Dodati ostatak mleka belo brašno, malo soli i kajmak. Na kraju i raženo brašna, sve dobro sjedinite da se dobije srednje tvrdo testo. Testo ostaviti da naraste, premesiti, razviti malo i oblikovati. Saviti u okruglu tepsiju u koji ste stavili pek papir. Hleb zaseći i pustiti da ponovo naraste.Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni da se peče oko 30-35 minuta. Koliko se peče zavisi od vase rerne.
Bonus saveti
Ukusan, mirisan, šta više ( 400g belog+200g raženog),
Komentari