1 kg integralnog brašna 400 ml mleka 100 ml vode 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 1 komad kvasca 400 g viršle 180 g pavlake malo kečapa 50 ml ulja Zagrejati vodu da bude mlaka, staviti šećer i izmrvljen kvasac. Ostaviti tako da kvasac nadođe. Nadošli kvasac sipati u posudu za mešenje, dodati brašno, so, mleko i ulje. Umesiti testo pa ga ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo razviti i većom čašom ili odgovarajućom modlom izvaditi krugove. Polovini krugova manjom čašom izvaditi u sredini manji krug. Cele krugove premazati pavlakom. Preko staviti šuplji krug (točak). U sredini staviti par kapi kečapa, a preko poređati nekoliko kolutova viršle. Ostaviti točkiće 15 minuta da odmore, dok se zagreje rerna. Staviti ih u zagrejanu rernu da se peku oko 20 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.