1 komad kvasca 1 kg integralnog brašna 2 velike kašike šećera 100 g masti 50 g margarina 1 jaje 500 ml mleka 500 g očišćenih višanja 1 jaje (za premazivanje) Potopiti kvasac u malo toplog mleka. Dodati kašičicu šećera pa ostaviti da nadođe. Izmutiti viljuškom mast, margarin, šećer i jaje. Pomešati sa brašnom, dodati nadošli kvasac i ostatak toplog mleka. Umesiti testo. Ostaviti testo na toplom mestu da naraste. Testo podeliti na šest obgi. Svaku rastanjiti oklagijom. Poređati višnje po testu, pa svako testo uviti u rolat. Uvijati po dva rolata u spiralu. Poređati u tepsiju, pa premazati umućenim jajetom. Po želji rasporediti po testu listiće margarina. Ostaviti tako da odmori 20 minuta. Staviti štrudle da se peku u zagrejanoj rerni oko 45 minuta na 180

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.