1 kg brašna 1 kocka Alfa kvasca 1 kašikica šećera 2 kašike masti 2 kašikice soli 500 ml mleka 200 g susama 1 jaje 1 jaje Razmutiti kvasac s kašikicom šećera u malo toplog mleka. Sačekati da nadođe. Zatim umešati mast, jaje, so i ostatak toplog mleka. Postepeno dodavati brašno i zamesiti testo. Ostaviti da odstoji na toplom mestu oko 30 minuta. Testo premesiti i razviti oklagijom. Modlom izvaditi krugove, a zatim još jednom manjom modlom izvaditi sredinu iz svakog kruga. Đevreke premazati umućenim jajetom, a potom ih umočiti u susam. Poređati ih u podmazanu tepsiju. Ostaviti testo u tepsiji da odstoji oko 15 minuta, dok se rerna greje, a onda ih staviti da se peku oko 15 minuta, dok lepo porumene.za premazivanje
Kao đevreci
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar