Potrebno je: 1 kesica suvoga kvasca, 400 ml mlake vode, 1 kašičica soli, 3 kašičice šećera, 2 kašičice sirćeta, 1 šoljica ulja i po potrebi brašno (da se ne lepi za zidove posude ili ruke) Priprema: Od svih gore navedenih sastojaka umesiti testo i ostaviti da nadođe dvadesetak minuta.( U vanglu usuti kvasac, dodati mlaku vodu, so, šećer, sirće, ulje i po potrebi brašno.) Pemesiti dva puta i treći put izručiti na radnu površinu, iseći nožem na četiri jednaka dela, pa svaku četvrtinu još na četiri i mesiti jufkice, ostavljati sa strane. Kad završite sa zadnjom jufkom, počinjete od prve, odmah se razvlače, jedan deo se razvuče oklagijom a drugi se samo rastanji prstima i motate kiflu.U pleh u korpice poslagati kifle, ( AKO NEMATE NE MORATE, PLEH OBLOŽITE PAPIROM ZA PEČENJ ILI GA JEDNOSTAVNO POMAŽITE)ostaviti da narastu peći u zagrejanoj rerni dok lepo ne porumene.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.