Sastojci

2 dl mleka
2 dl vode
1 kafena kašičica šećera
1 kafena kašičica soli
1 kocka kvasca
2 dl ulja
oko 1 kg brašna
džem od kajsija
1.Pomešati vodu i mleko da bude mlako.
2.Dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
3.Dodati ulje i brašno i umesiti testo.
4.Ostaviti da odstoji pola sata.
5.Nakon toga testo podeliti na 4 jednake jufkice.
6.Svaku jufkicu razviti tanko u krug.
7.Iseći na 8 trouglova.
8.Na svaki trougao staviti po malo dzema od kajsije.
9.Uvijati kiflice.
10.Redjati ih u podmazan plek.
11.Ostaviti da odstoje 10-ak minuta.
12.Premazati umućenim jajetom.
13.Posuti vanilin šećerom i ispeći.
14.Pečene posuti prah šećerom.
15.

Kada se kiflice ispeku izvaditi ih iz rerne i pokriti kuhinjskom krpom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Tako će kiflice biti mekane.