Kiflice sa džemom

Objavljeno 05.04.2022. od Jelena Stojanović

Sastojci

  • 2 dl mleka
  • 2 dl vode
  • 1 kafena kašičica šećera
  • 1 kafena kašičica soli
  • 1 kocka kvasca
  • 2 dl ulja
  • oko 1 kg brašna
  • džem od kajsija

Opis

60'
30'
1
0
  • Pomešati vodu i mleko da bude mlako.
  • Dodati so i šećer i kvasac da se otopi.
  • Dodati ulje i brašno i umesiti testo.
  • Ostaviti da odstoji pola sata.
  • Nakon toga testo podeliti na 4 jednake jufkice.
  • Svaku jufkicu razviti tanko u krug.
  • Iseći na 8 trouglova.
  • Na svaki trougao staviti po malo dzema od kajsije.
  • Uvijati kiflice.
  • Redjati ih u podmazan plek.
  • Ostaviti da odstoje 10-ak minuta.
  • Premazati umućenim jajetom.
  • Posuti vanilin šećerom i ispeći.
  • Pečene posuti prah šećerom.

Bonus saveti

Kada se kiflice ispeku izvaditi ih iz rerne i pokriti kuhinjskom krpom. Ostaviti da odstoji 10-ak minuta. Tako će kiflice biti mekane.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam