Za testo: 400 g brašna 25 g Alfa kvasca 200 ml mleko 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 2 kašike ulje 1 jaje Za premazivanje jufki: 70 g maslaca 100 g kisele pavlake Za premazivanje i posipanje kiflica: 1 jaje po potrebi susam I još: po pitrebi maslac Priprema: U 100 ml mlakog mleka rastvoriti Alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. U dublju posudu usiti brašno,dodati 100 ml mlakog mleka,nadošli kvasac,so,umešati jaje,ulje i zamesiti testo. Tesro pouljiti sa obe strane,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. Nadošlo testo podeliti na 9 deloca formirajući jufke. Svaku jufku razviti oklagijom na veličinu tanjira. Uzeti jednu jufku i naneti rendani maslac. Preklopiti drugom jufkom i premazati je kiselom pavlakom. Tako ređati i naizmenično premazivati 8 jufki. Završiti devetom jufkom koja se ne maže. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 20 minuta. Razviti oklagijom u veliki krug i iseći na trouglove. Uviti kiflice i poređati ih u pleh obložen pek-papirom. Premazati ih umućenim jajetom i posuti susamom. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 25 minuta. Gotove kiflice izvaditi iz rerne i na svaku staviti po 1 kockicu maslaca. Ostaviti da se prohlade. Kiflixe servirati i poslužiti.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.