Čokoladne krofne

Sastojci

  • 200 ml mleka
  • 20 g Alfa kvasca
  • 3 kašike šećera
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 70 g maslaca
  • 2 žumanca
  • 1 prstohvat soli
  • 400 g brašna
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 4 kašike ulje
  • po potrebi mleveni keks

Opis

80'
6'
0
0
  • U mlakom mleku rastvoriti Alfa kvasac,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,posoliti i izmešati.Dodati nadošli Alfa kvasac,šećer,vanilin šećer,omekšali maslac,žumanca i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
  • Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini.
  • Oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom(ili čašom)vaditi krofne.
  • Porrđati ih na tacnu,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 25 minuta.
  • Krofne pržiti na zagrejanom ulju-spustiti krofne,poklopiti i,kada okrenete drugu stranu da se prži,ne poklapate. Kada porumene sa obe strane,rešetkastom kašikom ih vaditi i odlagati na kuhinjsli papir kako bi se ocedio višak masnoće. Krofne zaseći oštrim nožem po sredini,u krug,praveći udubljenje
  • Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu i otopiti na pari. Čokoladnom glazurom preliti prohlađene krofne. Krofne posuti mlevenim keksom i dekorisati po sopstvenoj želji.

Bonus saveti

Sa ćerkicom sam krofne dekorisala kinder buenom,krem bananicama,oreo keksom,kinder čokoladicama,raznim čokoladama(sa lešnikom,mlečnim),napolitankama,kit-ketom,malinama.Obradujte svoje gosteUživajte.Prijatno!

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam