Sastojci

200 ml mleka
20 g Alfa kvasca
3 kašike šećera
2 kesice vanilin šećera
70 g maslaca
2 žumanca
1 prstohvat soli
400 g brašna
200 g čokolade za kuvanje
4 kašike ulje
po potrebi mleveni keks
1.U mlakom mleku rastvoriti Alfa kvasac,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minuta. U dublju posudu usuti brašno,posoliti i izmešati.Dodati nadošli Alfa kvasac,šećer,vanilin šećer,omekšali maslac,žumanca i zamesiti mekše testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta.
2.Testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini.
3.Oklagijom razviti u veliki krug. Okruglom modlom(ili čašom)vaditi krofne.
4.Porrđati ih na tacnu,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoje 25 minuta.
5.Krofne pržiti na zagrejanom ulju-spustiti krofne,poklopiti i,kada okrenete drugu stranu da se prži,ne poklapate. Kada porumene sa obe strane,rešetkastom kašikom ih vaditi i odlagati na kuhinjsli papir kako bi se ocedio višak masnoće. Krofne zaseći oštrim nožem po sredini,u krug,praveći udubljenje
6.Čokoladu za kuvanje polomiti na kockice,staviti u šerpu i otopiti na pari. Čokoladnom glazurom preliti prohlađene krofne. Krofne posuti mlevenim keksom i dekorisati po sopstvenoj želji.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Sa ćerkicom sam krofne dekorisala kinder buenom,krem bananicama,oreo keksom,kinder čokoladicama,raznim čokoladama(sa lešnikom,mlečnim),napolitankama,kit-ketom,malinama.Obradujte svoje gosteUživajte.Prijatno!