
500 gr brašna, | |
1 kiselo mleko | |
150 mleka | |
1 jaje+1 za premazivanje, | |
75ml ulja | |
1 kesica suvog kvasca | |
malo soli, kašičica šećera | |
1. | Kvasac staviti u toplo mleko, sa kašičicom šećera i brašna. Ostaviti desetak minuta da nadodje. Brašno sjediniti sa ostalim sastojcima, mesiti desetak minuta, ostaviti na toplom sat vremena da nadodje. |
2. | Nakon toga premesiti i praviti kiflice. Za nadev koristite sir i malo seckane šunke. Može da se koristi i ajvar i sir i šunka, po volji. Premazati ih jajetom, ostaviti još 20-ak min da nadodju, peći 25 min- prvo na 220 stepeni a poslednjih 10 min na 160 stepeni. Prijatno |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |