Sastojci

sitan sir 500 g
kvasac 1 komad
margarin 250 g
so 2 kasikice
secera 1 kasikica
voda 150 ml
jaje 1 komad
brasno 500 g
1.Pomešati kvasac i šećer pa preliti sa mlakom vodom. Ostaviti da kvasac uskisne. U posudu za mešenje staviti brašno, sitan sir, omekšali margarin i so. Količina soli zavisi koliko je slan sir. Dodati nadošli kvasac pa umesiti testo. Ako je potrebo dodati još malo vode da se umesi lepo testo. Možda neće biti potrebno zavisi ako je sir masniji neće biti potrebno dodavati više vode. Ostaviti testo na toplom mestu da se udvostruči. Kada je testo naraslo podeliti ga na dve obge. Svaku razviti tanko pa jednu iseći na 16 delova. Uviti kiflice. Poređati ih u tepsiju premazti umućenim žumancetom pa ih ostaviti tako u tepsiji 30 minuta. Onda staviti kiflice da se peku u zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180 stepeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

veoma ukusne kiflice ako kojim slucajem preostane za sutra dan jednako su ukusne i mekane kao i prvog dana.