3,5dcl mleka | |
1,5 dcl mlake vode | |
1 kašika šećera | |
2 male kašikice soli | |
1 kocka kvasca | |
1 dcl ulja | |
900 gr brašna | |
250 gr margarina | |
1 žumance za premazivanje | |
susam | |
1. | U mlako mleko stavite šećer, kašikicu brašna i kvasac da se digne.U brašno dodajte so, ulje, mlaku vodu i kvasac kada naraste pa umesti glatko testo a zatim ga podelite na 10 jufki. |
2. | Svaku jufku razvite u krug veličine plitkog tanjira. Margarin zamrznuti pa tako smrznut narendati na 4 jufke, poređati sve 4 jednu na drugu i preko staviti petu jufku. |
3. | Razviti to oklagijom na veći krug što tanje pa ga podeliti na 24 dela tj. 24 trougla. |
4. | Svaki trougao blago uviti u kiflicu, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih žumancetom, posoliti i posuti susamom. Isto uraditi i sa drugih 5 jufki. |
5. | Pripremljene kiflice peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |