Sastojci

3,5dcl mleka
1,5 dcl mlake vode
1 kašika šećera
2 male kašikice soli
1 kocka kvasca
1 dcl ulja
900 gr brašna
250 gr margarina
1 žumance za premazivanje
susam
1.U mlako mleko stavite šećer, kašikicu brašna i kvasac da se digne.U brašno dodajte so, ulje, mlaku vodu i kvasac kada naraste pa umesti glatko testo a zatim ga podelite na 10 jufki.
2.Svaku jufku razvite u krug veličine plitkog tanjira. Margarin zamrznuti pa tako smrznut narendati na 4 jufke, poređati sve 4 jednu na drugu i preko staviti petu jufku.
3.Razviti to oklagijom na veći krug što tanje pa ga podeliti na 24 dela tj. 24 trougla.
4.Svaki trougao blago uviti u kiflicu, ređati ih u pleh obložen papirom za pečenje. Premazati ih žumancetom, posoliti i posuti susamom. Isto uraditi i sa drugih 5 jufki.
5.Pripremljene kiflice peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.