Sastojci

Za koru:
5 belanaca
5 kašika šećera
5 kašika pšeničnog brašna
50 g kokosovog brašna
1 kašičica praška za pecivo
1.1 Umutiti čvrst sneg od belanaca, pa dodavati kašiku po kašiku šećera, uz mućenje. Dodati pšenično i kokosovo brašno i prašak za pecivo, pa lagano sjediniti masu varjačom. 2 Izručiti masu u podmazanu i brašnom posutu tepsiju (dim 25x20 cm) i ravnomerno rasporediti. 3 Peći u zagrejanoj rerni oko 10 minuta na 160 stepeni, pazeći da se kora ne prepeče. 4 Zagrejati mleko sa šećerom i vanilin šećerom do ključanja. 5 Kada je kora pečena, preliti je vrelim zaslađenim mlekom i ostaviti da kora upije mleko i da se ohladi. 6 Dok se kora hladi, pripremiti krem. Odvojiti oko 1-1,5 dl mleka, a ostatak staviti da provri. Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i razmutiti, postepeno dodajući odvojeno hladno mleko i muteći, da se dobije glatka retka masa. Kada mleko provri, smanjiti temperaturu i razmućena žumanca lagano sipati u mlazu u vrelo mleko i kuvati oko 15 minuta, da se krem zgusne. Skinuti sa plotne i ostaviti da se malo prohladi, pa u prohlađen krem dodati margarin i vanilin šećer, muteći da masa postane glatka. Ostaviti krem na hladno mesto i povremeno promešati.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

1 kašičica praška za pecivo