Fil: 200 g margarina 150 g šećera u prahu 80 g kokosa 1 l mleka 3 kašike šećera Testo: 500 g brašna 100 ml mleka 25 g kvasca Alfa 5 jaja 3 kašike šećera 1 kašikica šećera za kvasac Potopiti kvasac u 100 ml toplog mleka. Dodati kašičicu šećera i kašikicu brašna. Ostaviti da nadođe. U posudu za mešenje sipati pola količine brašna, dodati 3 kašike šećera, jaja, nadošli kvasac i umesiti testo postepeno dodavajući preostalo brašno. Odložiti ga na toplom mestu da naraste. Dobro izmutiti margarin sa šćerom u prahu i na kraju kašikom umešati kokos. Testo podeliti na dva dela kao i fil. Svaki deo testa razviti što tanje i premazati filom. Uviti dva rolata. Oštrim nožem iseći rolate na parčiće širine oko 1 cm. Poređati ih u podmazanu tepsiju i ostaviti tako da odstoje najmanje 30 minuta a može i duže. Nakon toga ih staviti da se peku na 200 stepeni u zagrejanoj rerni. Staviti mleko sa tri kašike šećera na šporet pa ga zagrejati do tačke ključanja. Kada pužići porumene nakon 15 minuta pečenja, otprilike, izvaditi ih iz rerne i preliti vrućim prelivom. Vratiti nazad u rernu i ostaviti da se ispeku do kraja.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.