Potrebno je: 500 g brašna 25 g svežeg Alfa kvasca 1 kašikica šećera 250 ml mleka 100 g omekšalog margarina 1 prstohvat soli 2 kašike šećera 1 manja tglica marmelade 3 kašike mlevenog keksa 1 jaje za premazivanje Sjediniti 50 ml mleka, kvasac i kašikicu šečera. Dobro izmesati i ostaviti da nadodje. U posudu za mešenje dodati polovinu brašna s malo soli. Dodati nadošli kvasac, preostalo mleko, šećer i omekšali margarin. Izmešati pa postepeno dodavati ostatak brašna. Umesiti testo pa ga ostaviti oko 20 minuta da naraste. Nadošlo testo razviti tanko. Pomešati marmeladu i keks. Premazati celo testo. Umotati testo u rolat pa ga iseći cik-cak u trouglove. Tepsiju obložiti papirom,poredjati kupus kifle, premazati ih umućenim jajetom. Ostaviti ih tako u tepsiji oko 20 minuta. Staviti kupus kifle u zagrejanu rernu na 180 stepeni da se peku oko 20 minuta.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.