Sastojci

500 gr brašna
100 ml mleka
150 ml jogurta
125 g otopljenog putera
1 kašičica soli
20 gr svežeg kvasca
1 kašičica šećera
1 jaje
Fil:
300 g skuvanog i oceđenog spanaćam
200 g mladog sira
po ukusu so
premazivanje:
1 jaje
50 g susama
1.Zagrejati mleko, dodati kvasac, kašičicu šećera i kašiku brašna, sve izmešati i ostaviti na stranu da se kvasac podigne. U posudu za mešenje staviti 250 g prosejanog brašna napraviti u sredinu udubljenje, sipati jogurt, narasli kvasac, so, otopljeni puter i blago razmućeno jaje i sve to izmešati sa rukom. Drugu polovinu brašna sipati po malo dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Izručiti testo na radnu površinu i po malo dodavati ostatak brašna i umesiti ga u testo. Oblikovati u loptu,vratiti u posudu za mešenje, premazati sa malo ulja, pokriti sa najlonom i ostaviti na toplom mestu da se testo udupla. Spanać oprati i očistiti i blanširati ga , dobro ocediti i sitno iseckati. U činiju staviti spanać, 200 g mladog sira i soli, po ukusu. Sve sjediniti. Uduplano testo premesiti i na blago pobrašnjenoj radnoj površini rastanjiti u pravouganik, debljine 0.5cm i odseći stranice da testo bude ravno. Premazati sa smesom od spanaća i uviti u rolat pa iseći na manje šnite u poređati u pleh obložen papirom za pečenje.Premazati sa umućenim jajetom i posuti susamom.Peći u zarejanoj rerni na 200 Stepeni.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Umesto spanaca moze da se doda sunka,kecap,pavlaka,ko sta voli.