8 viršli, | |
oko 800 g brašna, | |
1 margarin, | |
200 ml mleka, | |
3 jaja, | |
1 kocka kvasca, | |
1 kašika šećera, | |
200 ml jogurta, | |
so | |
susam |
1. | U šerpu na šporetu sipamo mleko, posolimo, dodamo šećer, kvasac, 1 kašiku brašna i mešamo žicom za mućenje. |
2. | Brašno stavimo u veći sud, posolimo, dodamo 2 jajeta, jogurt, podgrejano mleko sa kvascem, umesimo testo i ostavimo da naraste. |
3. | Testo podelimo na 8loptica i razvlačimo kore. Na prvu koru nanesemo rastopljeni margarin, stavimo drugu koru i tako ponavljamo sa svim korama. Zadnju koru samo pospemo brašnom. |
4. | Razvučemo jednu koru debljine 0,5 cm. Umutimo belance i premažemo koru. Na koru ređamo 2 reda po 4 viršle. Koru zajedno sa viršlama uvijemo u rolat, sečemo na parčad i stavljamo u pleh obložen papirom za pečenje. |
5. | Premažemo žumancetom, pospemo susamom i pečemo 30 minuta na 180 stepeni. |