
2 dc mleka | |
2 dc jogurta | |
1 kvasac 50gr | |
900 gr brašna | |
1 jaje | |
2 kašikice šećera | |
1 kašikica soli | |
Još: Nutela krem , | |
100 gr čokolade | |
2 kašike ulja | |
250 gr margarina | |
1. | Testo: Odvojiti malo mleka, ugrejati ga, pa dodati kvasac i šećer. Ostaviti da nadođe. 2. U posudu usuti prosejano brašno, dodati mleko, jogurt, jaje, so i nadošli kvasac. Zamesiti testo. Ostaviti ga 10 minuta da odmori. Napraviti 2 puta po 6 loptica od testa. |
2. | Svaku razviti i izrendati margarin (margarin podeliti na deset delova) na svaku, osim na gornju. |
3. | Slagati jednu na drugu tako da se dobiju dve gomile od šest kora. Ostaviti da se malo odmore. |
4. | Razvući testo i Iseći ga. Na svaki kraj staviti krem, pa motati u kroasane. |
5. | Ostaviti da se odmore 1 sat, pa ih peći u zagrejanoj rerni na 200C. |
6. | Istopiti čokoladu i dodati ulje. Dobro promešati i prelivati na ohlađene kroasane. |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |