Potrebno je : 2 jajeta 1 belance 1 kašika šećer 3 kašičice soli 40 gr kvasac 200 ml jogurt 100 ml vode 100 ml ulja 800 gr brašna I još je potrebno : 1 žumance 3 kašika jogurta 30 gr soli 200 gr sira 200 gr margarin Priprema : Odvojiti belanca od žumanaca.Jedno žumance ostaviti za premazivanje kroasana.Akrivirati kvasac.Pomešati jogurt sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Sve promešati i ostaviti 5 minuta da krene kvasac.Belanca umutiti viljuškom da zapene,dodati žumance,ulje,so,isipati nadošli kvasac i uz pomoć brašna zamesiti glatko testo. Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom da se udvostruči. Nadošlo testo podeliti na 3 dela a svaki deo na još 6 loptica.Svaku lopticu rastanjiti oklagijom do veličine plitkog tanjira i premazati omekšalim margarinom.Slagati jednu na drugu,svih 6,šestu ne premazivati.Pokriti testo kesom i ostavite 15 minuta da miruje. Rastanjiti oklagijom veliki krug i iseći na 16 delova.Na svakom širem delu staviti po kašičicu sira i smotati kroasan.Desnom rukom motate a levom razvlačite testo da se napravi veći broj obrtaja.Slagati u pleh koga ste obložili papirom za pečenje.Pokriti krpom i ostavite na narastu.Svaki kroasan premazati sa umućenim žumancetom i jogurtom.Posuti susamom.Peći na 200 C oko 15 minuta.Uživati u divnom ukusu. Prijatno !

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.