Testo: 1 sveži kvasac, 2,5 dcl mleka + 2,5 dcl vode, 1 kašika šećera, 2 dcl ulja, 1 kg brašna, 1 kašičica kurkume, 1 kašikica suvog vlašca i malo soli . Fil 300g mekog sira 1jaje 150 g salame i soli po ukusu. Zagrejati mleko i vodu. U mlako staviti kvasac, 1 kašiku brašna i 1 kašiku šećera i sačekati da malo nadođe. Od brašna izdvojiti malo za posipanje tepsije i daske za testo. U preostalu količinu sipati 2 dl ulja, kvasac i malo soli ( pola kašičice). Zamesiti (po potrebi dodati još malo mlakog mleka), testo podeliti na dva dela u jedan deo dodati kašičicu kurkume u prahu a u drugi deo kašičicu suvog vlašca. Prvi deo testa sa vlašcem razvucite, preko njega stavite testo sa kurkumom i dobro razvaljajte. Izmešajte dobro sir i jaja i premažite preko testa, od gore stavite kolutove salame i urolajte. Jedan deo testa ja sam pekla u olučastom kalupu, predhodno podmazanim i posutim brašnom a drugi deo testa sam isekla i ređala u okruglu tepsiju. Testo premazati žumancetom. Zagrejati rernu na 180 stepeni, peći dok lepo ne porumeni.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.