Potrebno je : 1 kocka kvasac 200 ml mleka 200 ml vode 100 ml ulja 1 jaje 1 belance 1 kašika šećer 3 kašičice soli 900 gr brašna I još je potrebno : 1 kg viršli 1 žumance 3 kašike jogurt 30 gr susam 3 gr morske soli 250 gr margarin Priprema : Aktivirati kvasac.Pomešati mlako mleko sa vodom,izmrviti kvasac,dodati šećer i kašiku brašna.Promešati pa ostaviti par minuta da krene kvasac.U drugu činiju staviti jaje,belance(umutiti ga viljuškom),so,ulje,isipati polovinu pripremljenog brašna,isipati nadošli kvasac i uz pomoć ostalog brašna zamesiti glatko testo.Testo pokriti prianjajućom folijom i ostaviti na toplom mestu da se udvostruči. Nadošlo testo rastanjiti oklagijom tanno i narendati zamrznuti margarin.Testo smotati u rolat a rolat u krug.Pokriti folijom i ostaviti desetak minuta .Nakon tog vremena ponovo rastanjiti testo,uviti u rolat a rolat preseći na 3-4 dela.Svaki deo rastanjiti oklagijom u veći pravougaonik,seći trouglove,staviti 1/3 viršle i smotati kroasan.Postupak ponavljati dok ne potrošite sve sastojke.Ređati u pleh koga ste obložili pairom za pečenje.Ostavite testo 10 minuta a zatim žumance umutite sa jogurtom i premažite svaki kroasan.Posuti susamom i morskom solju.Peći na 200 C oko 15 minuta. Uživati u ukusu. Prijatno !
Kroasani sa viršlama
od Suzana Miticu Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar