700 gr psenicnog brasna | |
300 gr integralnog brasna | |
30 gr kvasca | |
1.5 dl vode | |
60 gr secera | |
2 kasicice soli | |
3 kasike kakaoa | |
6 dl toplog mleka | |
70 gr rastopljenog margarina | |
1. | 1.Kvasac sa 1 kasicico secera rastopiti u toploj vodi 2.U 300 gr psenicnog brasna dodati so,secer,kvasac,mleko,margarin i dobro razmutiti 3.Smesu podeliti na 2 dela 4.U jedan deo dodati 300 gr psenicnog brasna i mesiti da se dobije glatko testo.U drugi do dodati 100 psenicnog brasna,integralno brasno i kakao i mesiti da bude glatko testo.Oba testa ostaviti da stoje da se udvostruci 1 h 5.Testo podeliti na dva dela 6.Testo razviti u plocu 20*30 cm.Tamni deo staviti preko belog testa i uviti u rolat i ostaviti da se udvostruci 1 h 7.Hlebove rolate peci 40 minuta na 220 stepeni ,posle 20 pecenja staviti papir preko hleba da ne bi izgoreo |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |