Sastojci

250ml mleka,
20g kvasca,
1 žumance,
kašika masti,
2 kašike šećera,
pola kašičice soli,
malo šecera,
korica limuna
čašica rakije
čašica rakije
oko 500g brašna i ulje za prženje
1.Kvasac staviti u mleko da nadodje, umutiti mast sa šecerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brasno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min. Zatim ga izručiti na pobrašnjenu povrsinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-ak minuta da odstoje. Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena. Gotove uvaljajte obilato u prah šećer, ili vec po ukusu.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.