250ml mleka, | |
20g kvasca, | |
1 žumance, | |
kašika masti, | |
2 kašike šećera, | |
pola kašičice soli, | |
malo šecera, | |
korica limuna | |
čašica rakije | |
čašica rakije | |
oko 500g brašna i ulje za prženje | |
1. | Kvasac staviti u mleko da nadodje, umutiti mast sa šecerom, žumancetom, nastruganom koricom limuna, dodati so, mleko, rakiju i na kraju brasno. Napraviti glatko testo, i ostaviti da raste oko 50 min. Zatim ga izručiti na pobrašnjenu povrsinu i razvucite koru oko 7-8 mm debljine. Kalupom ili čašom vaditi krofne i ređati jednu do druge i ostaviti opet 10-ak minuta da odstoje. Zagrejati ulje u dubljoj šerpi, stavljati krofne, i to onom stranom koja je bila gore kada smo ih uzimali sa radne površine. Kada ih spustite, poklopite šerpu, a kada ih okrenete neka šerpa bude otvorena. Gotove uvaljajte obilato u prah šećer, ili vec po ukusu. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |