Krofne sa jogurtom bez ulja
Sastojci
- 75 g šećera
- 2 jaja
- 1/2 kašičice soli
- 75 g otopljenog maslaca ili margarina
- 450 g brašna
- 1,5 dl jogurta
- 20 gr suvog Istant Vrenje kvasca
Opis

- U brašno dodajte šećer so suvi kvasac promešajte zatim dodajte jaja jogurt i otopljenog maslac.
- Mesite rukama testo sve dok ne dobijete glatku masu koja se ne lepi za ruke.
- Ostavite testo pola sata da naraste. Nakon toga testo prebacite na radnu površinu i razoklagijajte.
- Časom ili modelom vadite krofne i red jahte u pleh obložen pek papirom.
- Krofne ostaviti da narastu duplo. Peći ih u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
- Pečene krofne odmah premazati istopljenim maslacem sa svih strana i uvaljati ih u šećer.
Komentari