Za testo: 100 g jogurta 1 kašičica soli 1 kašičica suvog Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 4 kašike ulje 100 ml voda oko 400 g brašna Priprema: 1.U dublju posudu usuti jogurt,dodati so,suvi Vrenje kvasac,šećer,ulje,toplu vodu i izmešati.Postepeno dodavati brašno i zamesiti mekše testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da naraste. 2.Nadošlo testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu,premesiti i podeliti na 8 delova formirajući jufkice. 3.Svaku jufkicu razviti oklagijom,pa prstima istanjiti(okretati u krug).U tiganj sipati vrlo malo ulja,staviti testo i peći na umerenoj vatri sa obe strane(dok ne porumene). 4.Poslužiti vruće uz sir,ajvar,kajmak…

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.