Kronat

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • 500 g brasna
  • 1 kasika suvog kvasca
  • 250 ml mleka
  • 4 kasike secera
  • 2 jajeta
  • 125 g margarina

Opis

0'
0'
0
  • U odgovarajuci sud staviti kvasac,secer i toplo mleko pa dobro promesati.Dodati brasno i jaja i zamesiti testo.Ostaviti 30 minuta da nadodje.
  • Nadoslo testo razvuci oklagijom debljine 0,5 cm pa premazati margarinom.1/3 testa prebaciti do polovine,zatim prebaciti i drugu trecinu.Ponovo razviti testo,premazati margarinom i preklopiti.Postupak ponoviti jos jednom.
  • Zatim,testo razviti debljine 1 cm pa casom ili okruglom modlom vaditi kronate (manjom casom vaditi sredinu).Ostaviti ih da odstoje 15 min pa ih prziti na zagrejanom ulju sa obe strane.
  • Gotove kronate posuti secerom u prahu,preliti cokoladom,posuti orasima,lesnikom,keksom...

Povezano

Komentari

Оставите одговор

UKRASNA POGAČA
Želim primati newsletter