Posne loptice s ratlukom

Objavljeno 22.10.2015. od Ivana Pesic

Sastojci

  • testo: 1
  • 5 dl belog vina
  • 3 dl ulja
  • 5 kasika secera u prahu
  • 1 kasicica rendane limunove korice
  • 1 kesica praska za pecivo
  • 700 g brasna
  • za punjenje: 400 g ratluka sa ukusom jagode ili ruze
  • za valjanje: 200 g secera u prahu
  • 1 kesica vanil secera

Opis

60'
25'
0
0
  • Zagrejati belo vino,ulje i secer u prahu.Kad provri skloniti sa sporeta i dodati prasak za pecivo.Sacekati 5 minuta pa dodati brasno i limunovu koru.Zamesiti meko testo.Svaku kocku ratluka preseci na pola.Uzimati delic testa,razvaljati u krug,staviti kocku ratluka i formirati lopticu.Redjati ih u pleh oblozen pek-papirom.Peci na 180 stepeni 15-20 minuta.Pomesati secer u prahu i vanil secer pa uvaljati tople loptice.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam