Potrebno je: 1 kg brašna, ½ l vode 1 kockica kvasca 42g, 2 kašikice šećera, 2 kašikice soli, ko ne voli slano dovoljna je 1 kašikica i 100ml ulja. Za prelivanje: 250g otopljenog margarina Majonez za premazivanje i susam za posipanje. Priprema: U 500ml vode rastvoriti kvasac sa dodatkom malo šećera. U vanglu staviti brašno, šećer, so dodati vodu sa kvascem, ulje, svi sastojci se dodaju odmah ne čeka se kvasac I testo da nadođe. Testo deliti na onoliko delova koliko kiflica želite I veličinu sami birate. Razvucite testo , motajte ga u kiflicu i pri kraju motanja zarežite testo na par mesta i spojite u krug . Stavite papir za pečenje u pleh I ređajte krugove, između ostavljati razmak jer tokom pečenja narastu. Poređane ostaviti da stoje minimum 1 sat. Narasle premazati majonezom I pospite susamom. Ko ne voli prazne može ih filovati po ukusu. Rernu zagrejte na 200 stepeni I pecite 10 minuta, smanjite na 180 stepeni I još pecite oko 10 minuta. 250g margarina otopiti, pečene odmah prelijte toplim margarinom na svaki krug stavite po kašiku dve I ostavite da se ohlade.
Krugovi
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar