Za testo: 500 g brašna 4 kašike šećera 1 kesica vanilin šećera 200 ml mlelo 20 g svežeg Alfa kvasca 4 jajeta 120 g maslaca malo limunove korice 2 prstohvara soli Za posipanje po potrebi šećer u prahu. Priprema: 1.U 100 ml mlakog mleka izmrviti alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. Brašno usuti u dublju posudu,dodati 100 ml mlakog mleka,otopljen maslac,žumanca,nadošli kvasac,3 kašike šećera,rendanu limunovu koricu,so,vanilin šećer i na kraju umešati umućena belanca(blago umutiti belanca viljuškom,da se ne napravi mnogo čvrst šam-da bude ređe). Sve sjediniti mikserom(nastavcima za testo). 2.Kalup za kuglof premazati maslacem,posuti brašnom i staviti pripremljeno testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. 3.Pečen kuglof izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 4.Kuglof izručiti na tacnu. 5.Posuti šećerom u prahu. 6.Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti. Komentar: Svi znamo da se kuglof mahom pravi tako što se muti smesa,ali evo i recepta od dizanog testa.Alfa kvasac je sjajan,te je ovaj kuglof neodoljivog ukusa..Pošto ga svi volimo,uvrstiću ga na meni za uskršnju trpezu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.