Za testo: 500 g brašna 4 kašike šećera 1 kesica vanilin šećera 200 ml mlelo 20 g svežeg Alfa kvasca 4 jajeta 120 g maslaca malo limunove korice 2 prstohvara soli Za posipanje po potrebi šećer u prahu. Priprema: 1.U 100 ml mlakog mleka izmrviti alfa kvasac,dodati 1 kašiku šećera,1 kašičicu brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta. Brašno usuti u dublju posudu,dodati 100 ml mlakog mleka,otopljen maslac,žumanca,nadošli kvasac,3 kašike šećera,rendanu limunovu koricu,so,vanilin šećer i na kraju umešati umućena belanca(blago umutiti belanca viljuškom,da se ne napravi mnogo čvrst šam-da bude ređe). Sve sjediniti mikserom(nastavcima za testo). 2.Kalup za kuglof premazati maslacem,posuti brašnom i staviti pripremljeno testo. Prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji sat vremena. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 30 minuta. 3.Pečen kuglof izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohladi. 4.Kuglof izručiti na tacnu. 5.Posuti šećerom u prahu. 6.Seći na parčad željene veličine,servirati i poslužiti. Komentar: Svi znamo da se kuglof mahom pravi tako što se muti smesa,ali evo i recepta od dizanog testa.Alfa kvasac je sjajan,te je ovaj kuglof neodoljivog ukusa..Pošto ga svi volimo,uvrstiću ga na meni za uskršnju trpezu.
Kuglof od dizanog testa
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar