Za testo: 200 ml mleko 20 g alfa kvasca 1 kašičuca šećera 1 vanilin šećer 75 ml ulje 1/2 kašičice so 450 g btašna Za premazivanje: po potrebi nutela po potrebi mleko Za posipanje: po potrebi šećer u prahu Priprema:Alfa kvasac izmrviti i staviti u dublju posudu,dodati 1 kašičicu šećera,mlako mleko,50 g brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 10 minura.Nakon toga u smesu dodati vanilin šećer,ulje,posoliti i,postepeno dodajući preostalo brašno(400 g) zamesiti testo.Prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoji 40 minuta. Nadošlo testo premesiti na pobrašnjenoj radnoj površini,oklagijom razviti u krug,te središnji deo premazati nutelom. Zaseći po sredini u oiku krsta,podviti sva 4 kraja testa,pa testo od nutele do kraja(ka ivici) ptemazati mlekom. Skupitu krajeve(od središnjeg dela,gde je zasećčeno) i urolati i krug. Pekač premazati margarinom,od testa napraviti oblik*lavirinta”i staviti u pekač.Prekriti providnom prianhajyćom folijim i ostaviti da odatoji 30 minutsa. Nakon toga staviti u dobro zagrejanu rernu i peći na 200 stepeni 20 minura. Gotov*lavirint*izvaditi iz rerne. Posuti šećerom u prahu i ostaviti da se prohladi. Seći na parčad željene vičine,servirati i poslužiti. KOMENTAR: Ovo pecivo neobičnog naziva je moj omiljeni prolećni recept,jer je veoma ukusno,mekano i savršeno se slaže uz šoljicu popodnevne kafe koju ispijam na terasi sa prvim prolećnim zracima sunca.Umesto nutele možete koristiti eurokrem.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.