Potrebno je: 200ml mleka, 20g kvasca, 1 kašičica šećera, 1 jaje, 50g A la kajmaka, 1 kašičica soli i 450g brašna. Za fil: 5 listova blitve, 1 jaje, 50g A la kajmaka i 100g sitnog sira. Još je potrebno: po ukusu isečene na kolutove salama, kulen, kolutovi šljiva paradajza, seckana slanina. Priprema: U mlako mleko stavite kvasac, kašičicu šećera i brašna. Ostavite desetak minuta da kvasac nadođe. Nakon tog vremena dodajte jaje,ulje, kajmak, so, brašno i zamesite testo. Ostavite oko pola sata da testo nadođe. Za to vreme pripremite fil. Iseckajte blitvu, dodajte kajmak, jaje i sir. Nadošlo testo stavite na pobrašnjenu radnu površinu i blago rukama pritisnite a onda oklagijom razvucite u pravougaonik, oko 0,5 cm debljine. Premažite testo filom i uvijte po široj strani. Nožem po sredini isecite testo, a onda ga uvijte u obliku puža. Prebacite u podmazanu okruglu tepsiju, poredjajte, salamu , kulen slaninu, paradajz. Na kraju celu pogaču pospite kukuruznim grizom. Ostavite oko pola sata da nadođe. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 45 minuta. Stvarno je prava prolećna, sa daškom vetra, koji šapuće Volim te odavde pa do večnosti!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.