Potrebno je: 800g brašno, 1kocka svezeg kvasca, 1 kasika šecera, 2 kasicice soli 2 jaja, 150ml toplog mleka, 200ml kisele pavlake i 100ml ulje. . Za dekoraciju: seme susama za posipanje. Za premazivanje:100g margarinai 1 žumance. Priprema: Rastvorite kvasac u mlakom mleku, dodajte pavlaku,šećer, so, jaja, ulje i sve dobro sjediniti. Dodajte brašno i umesite glatko testo. Ostavite da testo raste jedno pola sata.Radnu površinu posuti brašnom, i izručiti testo Testo iseći ga na trouglove (trouglovi ne moraju svi biti jednaki). Okruglu tepsiju obložite papirom za pečenje i ređajte trouglove, prvi pa 3/4 drugog da preklopi prvi i tako redom dok sve ne poptrošite. Na svaki trougao stavite malo margarina, Pogaču premažite žumancetom i pospite susamom. Zagrejte rernu na 180 stepeni i pecite pogaču dok lepo ne porumeni. Pečenu pogaču izvadite iz tepsije i ostavite da se ohladi.
Pošaljite komentar