Sastojci

1 jaje
2 dl kiselo mleko
2 dl vode
1/2 kockice Alfa kvasca
1 kašičica šećera
1 kašičica soli
600 g brašna
Za fil :
300 g šunke
200 g kačkavalja
200 ml kečapa
1 kašika origano
200 g margarina
1.Kvasac razmutiti sa mlakom vodom,dodati šećer,kvasac i nekoliko kašika brašna. Izmešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaje, so, kiselo mleko, isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna.
2.Testo je gotovo kad se ne lepi za prste. Odmah testo podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loptica. Svaku lopticu rastanjiti i na svaku narendati margarin. Na zadnju koru ne stavljati margarin. Staviti sve kore jednu preko druge. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
3.Razviti oklagijom veliku četvrtastu koru, veličine većeg pravougaonika. Na koru staviti kečap i kašikom premažite celi koru. Dodajte pola šunke isečene na kockice i trećinu izrendanog kačkavalja. Posuti origanom. Zaviti pizzu u obliku rolata.
4.Seći mini pizze na oko 1 cm debljine i odmah ređajte u plehu u kome će se peći. Pustiti 20 minuta da krenu i peći na 220 C dok ne porumene. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i na svaku staviti po prstohvat kačkavalja. Vratiti u rernu još minut da se otopi kačkavalj.
5.Servirati po želji i uživati u hrskavoj pizzi.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.