1 jaje | |
2 dl kiselo mleko | |
2 dl vode | |
1/2 kockice Alfa kvasca | |
1 kašičica šećera | |
1 kašičica soli | |
600 g brašna | |
Za fil : | |
300 g šunke | |
200 g kačkavalja | |
200 ml kečapa | |
1 kašika origano | |
200 g margarina | |
1. | Kvasac razmutiti sa mlakom vodom,dodati šećer,kvasac i nekoliko kašika brašna. Izmešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaje, so, kiselo mleko, isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna. |
2. | Testo je gotovo kad se ne lepi za prste. Odmah testo podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loptica. Svaku lopticu rastanjiti i na svaku narendati margarin. Na zadnju koru ne stavljati margarin. Staviti sve kore jednu preko druge. Postupak ponoviti i sa preostalim testom. |
3. | Razviti oklagijom veliku četvrtastu koru, veličine većeg pravougaonika. Na koru staviti kečap i kašikom premažite celi koru. Dodajte pola šunke isečene na kockice i trećinu izrendanog kačkavalja. Posuti origanom. Zaviti pizzu u obliku rolata. |
4. | Seći mini pizze na oko 1 cm debljine i odmah ređajte u plehu u kome će se peći. Pustiti 20 minuta da krenu i peći na 220 C dok ne porumene. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i na svaku staviti po prstohvat kačkavalja. Vratiti u rernu još minut da se otopi kačkavalj. |
5. | Servirati po želji i uživati u hrskavoj pizzi. |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |