Lisnate mini pizze
Sastojci
- 1 jaje
- 2 dl kiselo mleko
- 2 dl vode
- 1/2 kockice Alfa kvasca
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 600 g brašna
- Za fil :
- 300 g šunke
- 200 g kačkavalja
- 200 ml kečapa
- 1 kašika origano
- 200 g margarina
Opis

- Kvasac razmutiti sa mlakom vodom,dodati šećer,kvasac i nekoliko kašika brašna. Izmešati varjačom i ostaviti 5 minuta da krene kvasac. U vanglu staviti jaje, so, kiselo mleko, isipati nadošli kvasac i sa brašnom zamesite glatko testo. Ako je potrebno dodati još malo brašna.
- Testo je gotovo kad se ne lepi za prste. Odmah testo podelite na 2 dela a svaki deo na 5 loptica. Svaku lopticu rastanjiti i na svaku narendati margarin. Na zadnju koru ne stavljati margarin. Staviti sve kore jednu preko druge. Postupak ponoviti i sa preostalim testom.
- Razviti oklagijom veliku četvrtastu koru, veličine većeg pravougaonika. Na koru staviti kečap i kašikom premažite celi koru. Dodajte pola šunke isečene na kockice i trećinu izrendanog kačkavalja. Posuti origanom. Zaviti pizzu u obliku rolata.
- Seći mini pizze na oko 1 cm debljine i odmah ređajte u plehu u kome će se peći. Pustiti 20 minuta da krenu i peći na 220 C dok ne porumene. Pred kraj pečenja izvaditi iz rerne i na svaku staviti po prstohvat kačkavalja. Vratiti u rernu još minut da se otopi kačkavalj.
- Servirati po želji i uživati u hrskavoj pizzi.
Komentari