Za testo: 250 ml mleko 100 ml voda 70 ml ulje 20 g Alfa kvasca 1 kašičica šećera 1 kašičica soli 2 belanca 800 g brašna Za premazivanje: po potrebi maslac 200 g kisele pavlake 2 žumanca 1 kašika mleka 1 kašika ulje Priprema: U mlakom mleku rastvoriti alfa kvasac,dodati šećer,1 kašiku brašna,izmešati i ostaviti da odstoji 5 minuta.U dublju posudu usuti brašno,dodati mlaku vodu,nadošli kvasac,ulje,so,belanca i zamesiti mekše testo.Prekriti prianjajućom providnom folijom i ostaviti da odstoji sat vremena.Testo izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti na 2 dela formirajući jufke.Obe jufke razviti oklagijom u oblik pravougaonika i premazati otopljenim maslacem.Preklopiti prvo donju stranu do pola. Zatim preklopiti gornju stranu preko nje,nakon toga preklopiti levu stranu testa do pola,a zatim desnu stranu testa preklopiti preko nje.Oba dela testa tako pripremljena staviti na pouljen tanjir,prekriti providnom prianjajućom folijom i ostaviti u frižider da odstoje 15 minuta. Nakon toga razviti ih oklagijom u oblik pravougaonika i premazati kiselom pavlakom. Urolati i iseći na po 12 rolnica. Rolnice poređati u pleh obložen pek-papirom.Prekriti ih providnom prianjajućom folijom i ostaviti da odstoje 30 minuta Žumanca,mleko i ulje razmutiti viljuškom i premazati rolnice. Peći u dobro zagrejanoj rerni na 200 stepeni 25 minuta.Gotove rolnice izvaditi iz rerne,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da se prohlade. Lisnate rolnice servirati i poslužiti. KOMENTAR:Ako ste ljubitelji lisnatog,mekanog i ukusnog peciva sigurna sam da će Vam se ove rolnice dopasti.Sa prvim zracima sunca svi želimo u prirodu.Nakon duge šetnje,vreme je za uživanje u hrani.Zato su ove predivne rolnice moj omiljeni prolećni recept.
Lisnate rolnice
od Vesna Pavloviću Ostalo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar