KAKO NAPRAVITI LISNATO DIZANO TESTO Za poslastice, slane i slatke, punjene raznim nadevima, zarolane, ispletene, pržene i pečene, koje će se savršeno listati Namirnice 400g glatkog brašna, 1 kockica Vrenje svežeg kvasca, 50g šećera, 50g maslaca, oko 1.25 dl mleka, 1 jaje, 1 žumance, rendana korica 1 limuna, 1 žličica soli. I još: 200g maslaca, 50g glatkog brašna. Testo i masna cigla Neka svi sastojci za testo budu hladni. U posudu prosejte 400g brašna pa u njemu razmrvite 50g maslaca. Dodajte 50g šećera, so i rendanu koricu limuna. Sveži kvasac razmutite u mleku, zatim ga sa jajetom i žumancetom dodajte ostalim sastojcima. Umesite testo, a po potrebi dodajte još malo mleka. Neka testo odstoji na hladnom mestu oko 30 minuta. Za to vreme od 200g maslaca (ili margarina) i 50g brašna umesite masnu „ciglu“, potom i nju ostavite u frižideru1 sat. Detelina Na radnoj površini posutoj brašnom odmoreno testo razvucite valjkom u oblik deteline. Posred testa položite pravougaonu „ciglu“ od maslaca (vidi sliku), zatim sva 4 istanjena vrha testa prebacite preko maslaca.
Lisnato dizano testo
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar