OVAKO SE PRIPREMAJU NAJUKUSNIJE KROFNE.

Recept za pripremu krofni pogledajte ovde. Dobro dignuto testo Dizano testo koje nameravate pržiti mora biti dobro dignuto, a da biste to postigli morate postići dobar odnos šećera i kvasca u testu. Naime, ako je u testu puno šećera, potrebno je ili dodati više kvasca ili produžiti fermentaciju testa. Jaja Ako želite da krofne budu lepe žute, treba u testo dodati i jaja. Jaja čine testo elastičnijim i pogodnijim za oblikovanje i  doprinose boji testa. Dodaju se cela ili razdvojena: žumance olakšava homogenizaciju sastojaka i daje izrazito žuto testo, dok belance čini testo žilavijim i čvršćim. Prženje Kod prženja dizanog testa posuda za prženje treba biti prostrana, s dovoljno ulja u kojem testo može plivati da se ne lepi za dno posude. Poželjno je da temperatura masnoće bude između 180 do 190°C, što ćete najlakše proveriti drškom drvene varjače koju uronite u vruću masnoću. Ako se oko nje počnu stvarati mehurići, možete započeti s prženjem. Nikada ne pržite previše testa odjednom jer veća količina testa naglo snižava temperaturu ulja!

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.