Neophodni sastojci: 100 g integralnog brašna (kombinovala sam ražano i heljdino) 50 g brašna od crvenog sočiva (može i od leblebija) 50 g krompirovog skroba (može i kukuruzni) 20 g griza 1/2 kašičice soli 1/2 kašičice šećera po prstohvat: mlevenog kima, mlevenog korijandera, aleve paprike, belog luka u prahu i origana 20 ml maslinovog ulja 130 ml tople vode 7 g svežeg Alpha kvasca Za premazivanje: 1/2 kašičice brašna 1-2 kašičice vode 1 kašičica ulja po potrebi: origano, komadi maslina, komadi trapista Priprema: Sjedinite sve suve sastojke, napraviti udubljenje, pa dodajte ulje i kvasac rastvoren u vodi. Umesite testo. (Testo je malo čvršće.) Upakujte ga i ostavite na toplom mestu da naraste. Potom ga premesite – mesite dok ne postane glatko i kompaktno. Podelite ga na 6 delova, pa svaki deo na jos 3 ili više delova. Napravite kuglice i stavljajte ih u pleh za mafine koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecivo premažite mešavinom vode, brašna i ulja, pospite origanom i dodajte, po želji, komade sira i maslina. Upakujte ga i ostavite na toplom mestu da se odmara minimum pola sata. Pecite ga na 220 stepeni 15-tak minuta. P.S. Možete kombinovati neka druga brašna i začine. Ja sam koristila ono što sam u datom momentu imala pri ruci Po receptu Kristine Gašpar

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.