Stvarno su medene, ne moraju da budu savršene, ali mnoge obraduju. Lepota je u nesavršenosti. Potrebno je: 400-500 g brašna 120 g margarina ili putera 2 jajeta 1 kašičica soli 2 dl mleka 1/2 kockice Vrenje kvasca 1 kašičica šećera 1 dl vode zrna bibera ( za oči) malo meda za premazivanje Priprema: U mlakoj vodi rastvoriti kvasac i kašičicu šećera. Ostaviti da nadođe. Za to vreme u brašno dodati so, jaja, mleko i 120 grama omekšalog margarina ili maslaca. Na kraju dodajte nadošli kvasac i zamesite testo. Prekritit krpom i ostaviti da se udvostruči. Nadošlo testo premesiti i praviti loptice. Od svake loptice napraviti valjke. Pratite korake kao što je prikazano na slikama, da biste oblikovali ptičice. Jedan valjak savijte uobliku potkovice a drugi stavite preko potkovice, provucite krajeve Oblikujte glave i kljun glavu i kljun, a drugi kraj malo pritisnite viljuškom i oblikujte rep. Zrno crnog susama ili bibera su oči ptice. Zagrejte rernu na 200 , tepsiju obložite papirom za pečenje i poređajte ptičice. Pecite dok lepo ne porumene. Vruće ptičice premazati medom.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.