Za različite boje glazure koristiti jestive boje

200 gr maslaca | |
Jedno jaje | |
150 gr šećera | |
2 vanil šeçera | |
2 pune kašike meda | |
1 kašika začina za medenjake | |
1 belance | |
150 gr šećera u prahu | |
Sok od pola limuna | |
450 gr brašna | |
1 prašak za pecivo | |
1. | MEDENJACI: Puter otopiti u mikrotalasnoj ili na sobnoj temeperaturi. Umutiti jedno jaje, 150gr šećera, 2 vanil šećera, dodati dve velike kašike meda i veliku kašiku začina za medenjake. Dodati otopljeni maslac. To sve umesiti sa 450 gr brašna i jednim praškom za pecivo. Ostaviš minimalno 3 sata u frižideru. Nakon toga hladno testo razvaljati i vaditi modlicama oblike. Peći na 180 stepeni 10-12 minuta. Umutiti glazuru od jednog belanceta i 150 gr šećera u prahu, dodati sok od pola limuna. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |