Nakon 1,5-2h, peci kroasane, po zelji pre pecenja narendati odozgo margarin.
0,5l (mleko, voda i jogurt) | |
2,5 kasicice kvasca, 2,5 kasicice secera, 2,5 kasicice soli | |
1 soljica zejtina, 2 jajeta, brasno po potrebi, | |
1 margarin, susam. | |
1. | Smlaciti mleko i vodu, dodati kvasac, secer i brasno. Nakon sto testo nadodje, dodati jogurt (sobna temperatura), zejtin, so, 1 jaje i 1 zumance (belance ostaviti za premazivanje) i brasno dok se ne dobije glatko testo. Napraviti 18 loptica, slagati na tri mesta po sest, premazivati otopljenim margarinom. Praviti kroasane, premazati ih belancetom i ukrasiti susamom. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |