Sastojci

Za testo:
- 1/ 2 kg brašna
- 250 ml mlakog mleka
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 20 g svežeg kvasca
- 1 mala šoljica ulja.
Za fil:
- 150- 200 g rendane šunke ili salame
- 150 g rendanog kačkavalja
- po potrebi kečapa.
Za premazivanje:
- 1 žumance
- malo ulja
- susama- po želji.

Instrukcije

1.1.Kvasac staviti da nadođe u mleku sa kašičicom šećera. Zatim od nadošlog kvasca i ostalih sastojaka za testo umesiti mekše testo. 2.Ostaviti ga oko 40 minuta da nadođe, pa ga onda podeliti na 8 jednakih loptica. Svaku lopticu premesiti. 3.Zatim svaku od loptica razvijati i zaseći jednu polovinu dopola. 4.Na nezasečeni deo naneti malo kečapa, kačkavalj i salamu, pa urolati. Tako uraditi sa svim lopticama. 5.Ređati ih u pleh i ostaviti da još malo nadođu. Zatim ih premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko pola sata.