Za testo: | |
- 1/ 2 kg brašna | |
- 250 ml mlakog mleka | |
- 1 kašičica šećera | |
- 1 kašičica soli | |
- 20 g svežeg kvasca | |
- 1 mala šoljica ulja. | |
Za fil: | |
- 150- 200 g rendane šunke ili salame | |
- 150 g rendanog kačkavalja | |
- po potrebi kečapa. | |
Za premazivanje: | |
- 1 žumance | |
- malo ulja | |
- susama- po želji. |
1. | 1.Kvasac staviti da nadođe u mleku sa kašičicom šećera. Zatim od nadošlog kvasca i ostalih sastojaka za testo umesiti mekše testo. 2.Ostaviti ga oko 40 minuta da nadođe, pa ga onda podeliti na 8 jednakih loptica. Svaku lopticu premesiti. 3.Zatim svaku od loptica razvijati i zaseći jednu polovinu dopola. 4.Na nezasečeni deo naneti malo kečapa, kačkavalj i salamu, pa urolati. Tako uraditi sa svim lopticama. 5.Ređati ih u pleh i ostaviti da još malo nadođu. Zatim ih premazati žumancetom umućenim sa malo ulja i posuti susamom. Peći na 200 stepeni oko pola sata. |