
1/2 l mleka | |
1/2 kockice Alfa kvasca | |
narendana kora od 1 limuna | |
1 margarin | |
4 zumanca | |
5 kasika secera | |
brasno po potrebi | |
Potrebno je za nadev: | |
400 gr mlevenih oraha | |
iscedjen sok od 2 narandze | |
70 gr margarina | |
7 kasika secera u prahu. | |
Potrebno je jos: | |
7 kasika ulja i 7 kasika vode za premazivanje strudle | |
secer u prahu za posipanje strudle |
1. | U mlako mleko staviti kvasac da nadodje.Dodavati brasno po potrebi,narendati koru od 1 limuna i umesiti glatko testo.Testo ostaviti da naraste.Posebno penasto umutiti zumanca sa margarinom i secerom.Nadoslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.Svaki deo razvuci oklagijom,premazati umucenom smesom i redjati jedan na drugi.Poslednji deo se ne premazuje.Oklagijom razvuci testo u cetvrtastu koru i premazati je nadevom.Nadev se priprema na sledeci nacin:Margarin penasto umutiti sa secerom u prahu,dodati mlevene orahe i sok od narandze.Lepo promesati da se sastojci sjedine.Koru premazanu sa nadevom uviti u rolat i ostaviti malo da naraste.Kada naraste premazati je mesavinom ulja i vode i peci na 200 C dok ne porumeni.U toku pecenja vaditi strudlu par puta i premazivati je vodom i uljem.Pecenu strudlu posuti secerom u prahu.Prijatno! |