Sastojci

1/2 l mleka
1/2 kockice Alfa kvasca
narendana kora od 1 limuna
1 margarin
4 zumanca
5 kasika secera
brasno po potrebi
Potrebno je za nadev:
400 gr mlevenih oraha
iscedjen sok od 2 narandze
70 gr margarina
7 kasika secera u prahu.
Potrebno je jos:
7 kasika ulja i 7 kasika vode za premazivanje strudle
secer u prahu za posipanje strudle

Instrukcije

1.U mlako mleko staviti kvasac da nadodje.Dodavati brasno po potrebi,narendati koru od 1 limuna i umesiti glatko testo.Testo ostaviti da naraste.Posebno penasto umutiti zumanca sa margarinom i secerom.Nadoslo testo premesiti i podeliti na 4 dela.Svaki deo razvuci oklagijom,premazati umucenom smesom i redjati jedan na drugi.Poslednji deo se ne premazuje.Oklagijom razvuci testo u cetvrtastu koru i premazati je nadevom.Nadev se priprema na sledeci nacin:Margarin penasto umutiti sa secerom u prahu,dodati mlevene orahe i sok od narandze.Lepo promesati da se sastojci sjedine.Koru premazanu sa nadevom uviti u rolat i ostaviti malo da naraste.Kada naraste premazati je mesavinom ulja i vode i peci na 200 C dok ne porumeni.U toku pecenja vaditi strudlu par puta i premazivati je vodom i uljem.Pecenu strudlu posuti secerom u prahu.Prijatno!