Za testo: 350 g brašna 1 prstohvat soli 3 kašike šećera 1/2 kesice suvog kvasca Vrenje 1 jaje 150 ml mleko 50 g otopljenog margarina 1 vanilin šećera Za premazivanje krofni pre pečenja: po potrebi otopljen margarin Za dekoraciju: 100 g čokolade za kuvanje(tamne) 100 g bele čokolade po potrebi mleveni keks,kokos,rendana kinder čokolada,seckane krem bananice Priprema: 1.U dublju posudu usuti 300 g brašna,dodati mlako mleko,otopljen i ohlađen margarin,šećer,vanilin-šećer,posoliti,dodati razmućeno jaje,vrenje suvi kvasac i umutiti spiralnim nastavkom za mikser. 2.Potom smesu izručiti na pobrašnjenu radnu površinu i dodajući preostalo brašno(50 g) zamesiti testo. 3.Oklagijom razviti u veliki krug i okruglom modlom ili čašom vaditi krofne.Na svakoj krofni vaditi manjom modlom krugove. 4.Ređati ih u pleh obložen pek-papirom,prekriti čistom kuhinjskom krpom i ostaviti da odstoji 30 minuta. Premazati ih otopljenim margarinom. Krofne peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 15 minuta. 5.Gotove krofne izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohlade. Čokolade zasebno otopiti na pari.Prohlađene krofne umakati u otopljenu čokoladu i dekorisati po želji.Možete ih silikonskom četkicom do pola premazivati tamnom čokoladom,a drugu polovinu belom čokoladom. Dekorišite ih po svom izboru(ja sam ih dekorisala mlevenim keksom,rendanom kinder čokoladom,seckanim krem bananicama i kokosom). Komentar: Ovo je moje najomiljenije novogodišnje pecivo zato što pripremam uz pomoć svoje ćerkice koja je tu i kao pomoćnik,a i kao glavni degustator.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.