Novogodisnji medenjaci

Objavljeno 27.12.2020. od Jovana89

Sastojci

  • 100gr secera
  • 100gr maslaca
  • 300-330gr brasna
  • 1 jaje
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • Izrendana korica 1 pomorandze
  • 3 kasike meda
  • 1 kasika domaceg dzema od kajsije
  • 1 kasicica cimeta

Opis

10'
10'
0
5
  • Secer, maslac i med rastopiti na sporetu. Dodati sodu bikarbonu pa skloniti, kada pocne da peni, sa sporeta. Umesati zicom jaje a potom dodavati postepeno suve sastojke i zamesiti testo. Odloziti u kesu ili prozirnu foliju i ostaviti u frizider na minimum 2 do 3 sata, a moze i preko noci. Kada se testo izvadi iz frizidera posle 10tak minuta ga oklagijom razvuci i modlom iseci zeljene oblike. Pece se 10 min na 180°.

Bonus saveti

Medenjake ukrasiti secernom glazurom napravljenom od 1 belanceta i 220gr secera u prahu uz dodatak soka od jedne kriske limuna. Takodje ako se glazura stegne prilikom ukrasavanja moze se razrediti sa dodatkom par kapi limunovog soka. Glazuru mutite mikserom. Olicna je i za spajanje kucice koja je napravljena od istog testa.

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam