Sastojci

100gr secera
100gr maslaca
300-330gr brasna
1 jaje
1 kasicica sode bikarbone
Izrendana korica 1 pomorandze
3 kasike meda
1 kasika domaceg dzema od kajsije
1 kasicica cimeta
1.Secer, maslac i med rastopiti na sporetu. Dodati sodu bikarbonu pa skloniti, kada pocne da peni, sa sporeta. Umesati zicom jaje a potom dodavati postepeno suve sastojke i zamesiti testo. Odloziti u kesu ili prozirnu foliju i ostaviti u frizider na minimum 2 do 3 sata, a moze i preko noci. Kada se testo izvadi iz frizidera posle 10tak minuta ga oklagijom razvuci i modlom iseci zeljene oblike. Pece se 10 min na 180°.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

Medenjake ukrasiti secernom glazurom napravljenom od 1 belanceta i 220gr secera u prahu uz dodatak soka od jedne kriske limuna. Takodje ako se glazura stegne prilikom ukrasavanja moze se razrediti sa dodatkom par kapi limunovog soka. Glazuru mutite mikserom. Olicna je i za spajanje kucice koja je napravljena od istog testa.