ZA NAJUKUSNIJU DOMAĆU PICU – PRAVO DOMAĆE TESTO Namirnice Ovi sastojci dovoljni su za 3 podloge za picu. 350g brašna, 100 kiselog testa, 20 g Vrenje kvasca, 2,5dl vode, 1 kašičica soli, 4 do 5 kašika maslinovog ulja. Testo se može pripremiti i bez kiselog testa, u tom slučaju ga umesite s 400g brašna i 40g kvasca. Nekoliko dana pre nego što ćete peći picu, pripremite kiselo tiesto prema uputstvu ovdje: https://mesimoza.base.itmarketres.orbis.hr/kako-se-mesi/kiselo-testo/. Vreme pripreme pice s kiselim testom duže traje, testo se sporije diže, ali je aromatično i mnogo je ukusnije. Kugla od testa Za preporučenu količinu testa (550g) na 350g brašna računajte 100g kiselog testa. U ukiseljeno testo dodajte 0,8dl vode pa ga mešajte 20 minuta, postupno dodajući 150g brašna pomešanog sa kvascem i 2 kašike maslinovog ulja. Testo oblikujte u loptu, zatvorite ga u dovoljno veliku plastičnu posudu s poklopcem i ostavite da odstoji 5 do 6 sati. Odmorenom testu dodajte preostalu vodu, 200g brašna, 3 kašike ulja i so. Testo mesite desetak minuta pa ga ponovno ostavite da se diže još 4 sata. Ponovno ga premesite, oblikujte u 4 manje kugle i ostavite da odstoji još 20 minuta. Razvlačenje i pečenje Testo za picu razvucite prstima 1cm do 5mm debelo. Ostavite ga da malo odstji dok pripremite sve sastojke, zatimstavite andev po želji i pecite u jako zagrejanoj rerni na 230 stepeni ili više. Najbolje je da testo položite na papir, ne na lim, i stavite direktno na rešetke i to na drugi divo računajući od dna rerne. Ako možete, koristite ventilacijsku funkciju. Pica će biti pečena za 15 do 20 minuta, u zavisnosti od fila, a osnovno je pravilo da je treba peći što kraće na što višoj temperaturi, što je najbliže uslovima u peći za hleb.
Osnovno testo za picu
Ocena
Loading...
Pošaljite komentar