Sastojci

800g brašna,
1 kesica suvog kvasca,
1 kašičica šećera,
1 kasičica soli,
2dl mleka,
3dl mlake vode i 1 dl ulja.
Premazivanje: 2 žumanca.
Preliv:3 kašike brasna,
1 kašičica sol i
2 kašike vode.
1.Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo. Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta . Pripremiti slani preliv: Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica. Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece. Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom. Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.

lepe ukusne, prolećne, zimske…..ma za sva godišnja doba