Perece
Sastojci
- 800g brašna,
- 1 kesica suvog kvasca,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kasičica soli,
- 2dl mleka,
- 3dl mlake vode i 1 dl ulja.
- Premazivanje: 2 žumanca.
- Preliv:3 kašike brasna,
- 1 kašičica sol i
- 2 kašike vode.
Opis
- Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo. Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta . Pripremiti slani preliv: Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica. Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece. Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom. Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta
Bonus saveti
lepe ukusne, prolećne, zimske.....ma za sva godišnja doba
Komentari