Perece

Objavljeno 07.04.2022. od Verica Poznanovic

Sastojci

  • 800g brašna,
  • 1 kesica suvog kvasca,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kasičica soli,
  • 2dl mleka,
  • 3dl mlake vode i 1 dl ulja.
  • Premazivanje: 2 žumanca.
  • Preliv:3 kašike brasna,
  • 1 kašičica sol i
  • 2 kašike vode.

Opis

20'
10'
0
0
  • Pomesati brašno sa uljem i solju pa dodati suvi kvasac, mleko i vodu. Umesiti testo koje se ne lepi za ruke, ali ne sme biti tvrdo. Prekriti testo i ostaviti na toplom oko 30 minuta . Pripremiti slani preliv: Pomešati so i brašno, polako dodavati hladnu vodu i mešati da nema grudvica. Od komadića testa praviti dugačke trake pa ih uvijati u perece. Ostaviti da odstoje oko desetak minuta a rernu zagrejte na 200 stepeni . Svaku perecu premažite sa žumancetom. Pecite perece oko 10 minuta, izvadite iz rerne pa premažite prelivom i vratite u rernu na još par minuta

Bonus saveti

lepe ukusne, prolećne, zimske.....ma za sva godišnja doba

Povezano

Komentari

Želim primati newsletter

Na sajtu https://mesimozajedno.rs koristimo kolačiće za prijavu i objavljivanje sadržaja i analizu saobraćaja na sajtu . Više o kolačićima Ne prihvatam Prihvatam