500 g brašna | |
150 g krompira | |
2 jajeta | |
150 ml mleka | |
1 kašičica soli | |
1 kockica kvasca | |
50 g margarina | |
200 g šunkarice | |
200 g kačkavalja | |
100 ml kečapa | |
200 ml ulja | |
1. | Skuvati krompir i ostaviti da se ohladi. Staviti kvasac da nadođe, pa ga dodati brašnu, dodati so, šećer, žumanca, izgnječen krompir, mleko, margarin i umesiti glatko testo. Ostaviti na toplom 30 minuta da naraste. Razviti testo debljine prsta, premazati ga umućenim belancetom. Onda ga iseći na kocke i na svaku stavljati kašičicu fila. Fil: Izrendati šunkaricu, sir i pomešati sa kečapom. Svaku kockicu uviti kao valjak i pržiti u vrelom ulju. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |