Potrebno je: 20 -30 g kvasca nalije se pola šolje mleka i razmuti. Doda se malo soli, kašičica šećera i malo brašna. Sud staviti na toplo mesto da kvasac uskisne. Dodati od kilogramo do kilogram i po brašna, 3 žumanca, 3 kašike šećera, malo strugane kore limuna, sve to mesiti uz dolivanje malo mleka da se dobije srednje tvrdo testo. Dodati malo rastopljenog maslaca . | |
1. | Mesiti sve dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Testo staviti u dublju osudu i ostaviti da naraste . Testo razvući, urolati i seći na komade. Poređati u podmazanu tepsiju i ostaviti da naraste. Naraslo testo premazati žumancetom i posuti semenom susama i lana. |
2. | |
3. | |
4. | |
5. | |
6. | |
7. | |
8. | |
9. | |
10. | |
11. | |
12. | |
13. | |
14. | |
15. |