Gunje ili dunje pitanje je sad? Pošto mnogi ne vole šećer u prahu, prosto ga ozresu ili oduvaju, na par komada ja sam stavila kašičicu ušećerenoga meda i verujte bilo je izvrsno, uopšte nije bilo preslatko. Potrebno je: 500 g kora za pitu, 7 kašika šećera, ulje za prskanje kora, 1 kg kuvanih dunja( koje ćete izgnječiti), 200g suvog grožđa i 100 g mlevenoga keksa. Za posipanje: Šećer u prahu. Priprema Dunje dobro operite pa ih isecite i skuvajte. U jednu posudu pomešajte dunje, šećer, i suvo grožđe. U drugu posudu stavite mleveni keks.Stavite na radni deo jednu koru, poprskajte je uljem ( ako se pitate koliko ulja ni previše ni premalo ), preko stavite drugu koru i nju isprskajte uljem pa stavite i treću koru koju takođe isprskajte uljem pa pospite keksom i mešavinom dunja, suvog grožđa i šećera . Urolajte kore u rolat pa stavite u podmazan pleh, ili pleh obložite papirom za pečenje . Ponavljajte postupak dok ne utrošite sav materijal.Odozgo rolate poprskajte uljem i pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.Pečene i ohlađene pospite po ukusu šećerom u prahu.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.