Za testo: 450 g brašna 1 kesica suvog Alfa kvasca 200 ml tople vode 100 ml toplog mleka 2 kašike maslinovog ulja kašičica soli kašičica šećera Za punjenje: 100 g pečurka 100 g suvog vrata 100 g rendane mocarele Kečap ili paradajz sos Zamesiti testo i ostaviti ga da naraste (oko 45 minuta). Testo će biti jako meko i pomalo lepljivo, ali ne treba dodavati brašno. Pripremiti nadev. Pečurke sitno iseckati i propržiti da porumene. Začiniti biberom, belim lukom u prahu i origanom. Kada se ohlade dodati sitno iseckan suvi vrat, rendanu mocarelu i kečapa tek toliko da se sve lepo poveže. * Pečurke sam propržila da ne bi pustile vodu tokom pečenja, a i ovako budu ukusnije. Radnu površinu posuti brašnom i malo premesiti testo, ali baš kratko. Podeliti na 6 delova i oblikovati loptice. Svaku prstima rastanjiti na pobeašnjenoj površini i dodati punjenje. Preklopiti, premazati kečapom ili paradajz sosom, posuti sa malo malo sira odozgo i peći u zagrejanoj rerni na 250°C oko 10 minuta, dok ne dobiju lepu boju. Proveriti da li su pečene i odozdo.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.