Testo za pogaču: ( ovo je dupla mera, za dve pogače). 900g brašna 1 kašičica soli pola kašičice šećera, 20gsvežeg kvasca 225ml mleka 125ml vode 1dl ulja Za premazivanje: 10 kašika meda Priprema: U mlako mleko dodamo šećer, izmrvljen kvasac i malo brašna.Ostaviti na toplom da nadođe oko petnestak minuta. Kad se kvasac digne, dodamo vodu, ulje , so i brašno. Smesu zamesimo tako da ne bude pretvrda. Ostavimo oko sat vremena na toplom da testo naraste. Testo izručiti na brašnom posutu radnu površinu, oklagijom razvući na debljinu maloga prsta i čašom vaditi kolutove. Trpsiju podmazati i posuti brašnom, ređati kolutove u krug ali tako da jedan prelazi preko drugoga. Ja sam od ove smese napravila dve pogače. Pogaču staviti da se peče u predhodno zagrejanu rernu na 180 stepeni. Drvenim štapićem proveriti da li je pogača pečena, ako je pečena testo neće ostajati na štapiću. Još toplu pogaču premazati sa pet kašika meda.

Pošaljite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.